Startsidan för AntikPrat !

AntikPrat » Musik & instrument » Arkiver fram till 2010-februari-26 » Överföring av ljud från stenkaka till CD  

  Tråd Senaste användare Meddelanden Sidor Senaste meddelande
  ClosedClosed: Nya ämnes-trådar accepteras inte på denna sida        

Författare Meddelande
JaRu
Skickat torsdag den 19 februari 2009 - 18.04:   

Jag hade lite stenkakor som jag fick överförda till CD för en billig peng. Firman hette Veteran HiFi och låg i Stockholm
Anders
Skickat torsdag den 19 februari 2009 - 19.44:   

Det finns moderna pickuper (Shure M78S) speciellt avsedda för 78:or De kostar en del men resultatet blir väldigt bra och är en god investering om man skall föra över många skivor.
Gretsch
Skickat söndag den 22 februari 2009 - 16.01:   

Jag har kommit över en cd med brännare, som fungerar som en kassettbandspelare vad gäller inspelning. Elektrisk 78-varvsgrammofon från en loppis, 50:-, sen är det bara att trycka rec och play på cn'n. Nackdelen är att jag måste köpa dom lite dyrare cdr-skivorna. C:a tio/st på Claes ohlsson.
Nisse
Skickat söndag den 22 februari 2009 - 18.36:   

Köp en CD-RW audioskiva och återanvänd. Kopiera till billiga CD-skivor i datorn. Jag har också en CD-recorder och de är bra när man vill göra CD av något som kan spelas i stereon. Tyvärr kräver de som sagt audioskivor.
Jag passasde på att köpa en packe audio-CD när ONOFF sålde ut billigt för ett par år sedan.
Novis
Skickat måndag den 23 februari 2009 - 16.09:   

Är det någon skillnad på CD-skivor för audio och andra?? Jag har aldrig märkt det på dem jag spelat in för att använda i stereoanläggningen. Jag har bara köpt första bästa och det har funkat för mej i alla fall.
Nisse
Skickat söndag den 1 mars 2009 - 2.09:   

CD recorders som ju är inspelningsbara CD-spelare (t.ex. Philips CDR 775) kräver CD-R/RW "for Audio". Dessa skivor har en liten snutt förinspelat som apparaten måste se för att börja spela in. CD-brännaren i en dator däremot klarar både audio- och vanliga CD-skivor.
När man köper dessa Audioskivor betalar man en premie som går till skivbranschen(?) för att ersätta deras uteblivna intäkter. Alltså bör man med lite bättre samvete kunna kopiera CD-skivor. Nu använder jag den här apparaten till att kopiera vinylskivor jag redan betalt för eller egenproducerat material och då känns den här avgiften väldigt onödig.