Startsidan för AntikPrat !

AntikPrat » Musik & instrument » Arkiver fram till 2010-februari-26 » The bouzoki way!  

Författare Meddelande
Jonathan
Skickat torsdag den 29 januari 2009 - 23.14:   

jag igen, var i Ungern för snart 20 år sedan .trodde mig att jag skulle kunna lära mig spela bouzoki .men ack ja den har mest stått i hörnan i stugan. Nu kände jag mig att jag vill avyttra densamma. Ingen bild har jag men den är svartlackad och har pärlemor intarsia på locket och är väldigt bullig i lådan. Roligt vore det om man kunde byta mot ngn som hade en fungerande Hummel, annat stränginstrument.
DanE
Skickat fredag den 30 januari 2009 - 11.40:   

Ungern? Bouzouki? Hmmm, går inte riktigt in i samma del av hjärnan för mig. Du får nog fixa bild och lägga ut på blocket, eller här för den delen, även om det här inte är en säljsajt. En bra bouzouki är jag intresserad av. För rimliga pengar, ska säjas. Och kanske inte ungersk. ;-)
DanE
jonathan
Skickat söndag den 1 februari 2009 - 0.57:   

hej Dan jo den är köpt i Ungern men den är grekisk, Just min modell titta på gogles under bouzoki och de visar på denna sida 2 st, varav den med svart/trävit ovansida plus pärlemor inlägg passar in på min
DanE
Skickat söndag den 1 februari 2009 - 14.11:   

Hej Jonathan!
Vilken sida ska jag titta på?
D
Jonathan
Skickat söndag den 1 februari 2009 - 14.46:   

hej Dan så här är det titta under Bouzouki
nästa bouzouki Wikipedia the free encyclopedia.

25 jan 2009

en.wikipedia.org/wiki/bouzouki


så här står den raden jag tittade på och där finns två tuyper av bouzoukin varav jag har den ena...den som var svart/trävit med pärlemorinlägg.
DanE
Skickat söndag den 1 februari 2009 - 15.28:   

Alltså en tre-körig (6 strängar)?
Kanske enklast att du fixar ett par bilder? Var finns den?
D
jonathan
Skickat tisdag den 3 februari 2009 - 20.25:   

Jaha DAN då kom den här historien att lägga in bilder. Jag är av den katogorin att jag lärt mig maila, men inte sända bilder, radera program har jag gjort men att sätta in bilder icke. Så jag kan bara visa hur den ser ut som wikipedia visar jo den är 6 strängad och om du har ngn skiva med grekisk folkmusik så känner man igen klangen.

Är du intresserad utav denna här, kvalite´n är lika fin som på bilden, den är skyddad i ett fodral.

Jag kan tidigast hämta den i mars då jag skall på skoter tur till fjällen, har den i stugan. så återkom om du känner för bouzokin..priset då ? Har du ngn hummel eller annat instrument att byta med eller eget förslag?.
DanE
Skickat tisdag den 3 februari 2009 - 23.30:   

Du kan maila mig för vidare diskussion. Det behöver vi inte ta på detta forum... dan.engman(dendärsymbolenduvet)telia.com

MVH
DanE