Startsidan för AntikPrat !

AntikPrat » Musik & instrument » Arkiver fram till 2010-februari-26 » Hagström Accordia Superior » Arkivera tills 2009-mars-18  

Författare Meddelande
Älvdalen
Skickat fredag den 6 mars 2009 - 13.58:   

Hej TL,

Detta skulla ta och tar mycket tid att sammanställa. De möjligheterna finns tyvärr inte idag. Det kanske låter sig göras i framtiden?

Mvh
Älvdalen
TL
Skickat fredag den 6 mars 2009 - 14.24:   

Hej Älvdalen,

Tack för svar. Behöver ni hjälp, ställer jag gärna upp!
Trevlig helg!
:-)

Mvh TL
Älvdalen
Skickat söndag den 8 mars 2009 - 15.28:   

Hej TL,

Uppgiften ovan är mycket stor då Hagström även tillverkade 10 000 tals föstärkare, ekon, mixrar, högtalare, slutsteg, blockflöjter, orglar, steel guitars,kontrabasar och norska gitarrer mm mm.

Sedan har vi problematiken med tillverkning i Stockholm, Orsa, Älvdalen, Våmhus,Helsingfors, Falun,Oslo, Köpenhamn,UK och USA.

Samt att många dokument inte finns kvar och att vissa arkiv finns utanför Ludvika samt vissa i Älvdalen. Angående verksamheten utanför Sverige så finns det inte så mycket kvar. Det kan ta dagar eller rättare sagt veckor att gå igenom detta. Snarare månader.

Men du är välkommen att komma upp till Älvdalen
jag kan prata med Karl Erik Hagström.

Över 1 miljon instrument eller instrument relaterade produkter tillverkades.

Mvh
Älvdalen
TL
Skickat söndag den 8 mars 2009 - 23.42:   

Hej Älvdalen,

Jag förstår att det är ett stort arbete och att det finns problem som är svåra att lösa. Jag vet ju inte hur informationen ser ut för tillverkningsnumren, om de existerar i form av liggare ("böcker"), kortsystem, pärmar, hålkort eller hur det nu kan vara.

Tanken jag hade var bara, att inte bry sig om vilka produkter det är, inte heller hur många av varje som gjordes, ingen sådan form av information, utan bara leta fram var brytgränsen i tillverkningsnummer går vid varje årsskifte. Den mer detaljerade katalogiseringen kunde man göra senare.

Men det kan ju förstås finnas många problem även bara i årsindelningsarbetet. Kanske det skulle vara möjligt att göra en ansats med en liten bit i taget?

Ett förslag t.ex. är att bara börja med att titta på de första fem åren av produktion/nummerserie, och förutsättningslöst se hur det går och vilka svårigheter som ev. då kan dyka upp. Går det så går det. Jag erbjuder mig att hjälpa till vid ett sådant "experiment" om det kom till stånd.

Mvh TL
Älvdalen
Skickat måndag den 9 mars 2009 - 9.53:   

Hej TL,

Du kan höra av dig till AB Albin Hagström i Älvdalen 0251-41 201 så kanske vi kan talas vid.

Mvh
Älvdalen
TL
Skickat måndag den 9 mars 2009 - 20.25:   

Hej Älvdalen,

Jag hör av mig närmaste dagarna. Tack för vänligheten.

Mvh TL
Janne
Skickat onsdag den 18 mars 2009 - 13.43:   

Hej alla Accordiavänner!
Här bifogar jag några bilder på mitt fynd...
Bild
Janne
Skickat onsdag den 18 mars 2009 - 13.47:   

Det kommer mera...
Bild