Startsidan för AntikPrat !

AntikPrat » Musik & instrument » Arkiver fram till 2010-februari-26 » Värdering violin  

  Tråd Senaste användare Meddelanden Sidor Senaste meddelande
Arkivera tills 2009-juni-20pälsklinG20-6-09  11:33 
  ClosedClosed: Nya ämnes-trådar accepteras inte på denna sida        

Författare Meddelande
tofa
Skickat söndag den 21 juni 2009 - 10.53:   

Det intressanta är, lilla Britta, att på konstsidorna där ni diskuterar konst, anmärker du aldrig på en felstavning. Trots att du har minst lika många tillfällen att gnälla som här på instrumenttrådarna. Men dessa dina kompisar vill eller vågar du inte stöta dig med. Du är faktiskt en ganska sorglig liten tant.
sådeså
Skickat söndag den 21 juni 2009 - 20.04:   

Men Britta finns "överallt" i alla sammanhang och kan bäst. Sedan kan man undra om det är den äkta eller falska Britta.
Lasse.S
Skickat onsdag den 24 juni 2009 - 18.18:   

Hej alla glada i sommarvärmen !!!

Jag tackar för de till "frågan" hörda svaren , vad övrigt handlar om får ni själva "tjafsa " om , själv kommer jag att åka till Stockholm och ev söka upp Zethelius eller kontakta Sebastian Skarp.
Trevlig Sommar önskar
Lasse Svantesson Sundsvall
tofa
Skickat onsdag den 24 juni 2009 - 22.39:   

Ja, inte ska du behöva åka så långt för att få en riktig värdering. Du kan stanna till i både Gävle och Uppsala m fl städer. I Dalarna finns ett flertal duktiga byggare. Varför gå över ån efter vatten? Violinbyggarna kan inte mer för att de bor i Sthlm.

Jag känner och känner till fler än tio byggare och kan rekommendera fler än TZ. I lilla Norberg har du t ex Peter Westerlund som är den av svenska byggare som lyckats bäst internationellt. Han har lagt beslag på flera topplaceringar i olika tävlingar.

För inte så länge sedan gjordes ett blindtest där två av sveriges skickligaste violinister fick spela på sex utvalda violiner där alltså ingen av bedömarna visste vilken som var vilken. På sista plats kom en Stradivari, på tredje en Torbjörn Zethelius, på andra plats en Gagliano och första platsen vann en violin av Peter Westerlund.

Nu är inte just Norberg så mycket närmare än Sthlm. Jag ville bara visa att du kan söka dig en duktig värderare på närmare håll.

Men, en anledning till att åka till Sthlm kan vara att byggarna där kanske - jag säger kanske - ser flera toppvioliner eftersom det finns fler instrument där. Men det är också så att musiker kan anlita en byggare utanför sitt eget område bara för att han eller hon har ett gott rykte som reparatör.

Sen är det också så - vilket inte alla är medvetna om - att när en violin ska värderas är det mer regel än undantag att byggarna konsulterar varandra per telefon. När de tar instrumentet och försvinner in "bakom" så är det för att, som sagt, konsultera kollegor och böcker.

Lycka till!
tofa
Skickat onsdag den 24 juni 2009 - 22.44:   

Glömde bort S Skarp Sthlm. Han har ju faktiskt "papper på" sitt kunnande.
tofa
Skickat onsdag den 24 juni 2009 - 22.45:   

...som värderare.
Lasse.S
Skickat torsdag den 25 juni 2009 - 11.42:   

Tack tofa för dina uppslag,

MVH Lasse Svantesson