Startsidan för AntikPrat !

AntikPrat » Musik & instrument » Arkiver fram till 2010-februari-26 » Köpa elgitarr från ebay » Arkivera tills 2009-oktober-10  

Författare Meddelande
Pieter
Oregistrerad gäst
Skickat måndag den 14 september 2009 - 20.15:   

Jag funderar på att köpa en ny gitarr. En gammal Gibson SG eller så. Ngn som erfarenhet? Åker man på massa tullavgifter? Priserna och utbudet är svårt att slå. Annars kanske det finns tips om vart man kan köpa till bra priser i Sverige.
johan
Oregistrerad gäst
Skickat måndag den 14 september 2009 - 21.34:   

om du inte får säljaren att märka paketet som gåva utan värde så kommer du med all sannolikhet att få tulla för den 25% tillkommer då på priset,
frakt borde bli någon tusing, vintagegurorna har nästan samma pris på ebay som i sverige
blir de billiga på ebay så är det något skumt,
så jag skulle avråda, du har ingen chans att känna på sgn kolla efter sprickor lagningar etc,
samt att du kan få 5 kg sten i kartong istället för gitarr....
en gammal sg får du ge mellan 30000-80000 kr för i sverige då pratar vi 60 talare....
pellemorot
Oregistrerad gäst
Skickat tisdag den 15 september 2009 - 8.01:   

Om säljaren anger värdet till noll får du inte ett öre om paketet försvinner eller förstörs på vägen. Förutom moms 25 % får du betala tull, knappt 4%, och en speditionsavgift hos den svenska fraktaren, ett par hundra kanske. Betalar du med PayPal ryker ytterligare några procent. Det går att hitta massor av seriösa säljare på ebay likaväl som på tradera. Läs feedbackkommentarerna, och handla inte av någon med mindre än typ 99.9 % positivt, så bör det vara lugnt. Men det blir sällan billigt – ALLA trålar på ebay, och ofta går priserna upp över det vettiga.
Tobson85
Medlem
Användarnamn: Tobson85

Meddelande nummer: 5
Registrerat: 8-2009
Skickat tisdag den 15 september 2009 - 20.47:   

Var väldigt noga med att kolla beskrivning, och se till att få högupplösta bilder på gitarren.
Mitt råd är att vänta med köp från usa tills dollarna är nere på max 6.5 kr för en del dollar.
Går sällan att komma förbi tullavgifter, då vissa ej vill "fuska" på fraktsedeln.
Utbudet är störst i Usa tycker jag, så håller med. Synd bara att det tillkommer massa extra avigfter...
Kalleman
Medlem
Användarnamn: Kalleman

Meddelande nummer: 1
Registrerat: 9-2009
Skickat onsdag den 16 september 2009 - 16.13:   

Tjenis.
Själv har jag köpt 7-8 gitarrer på ebay. Hittills med gott resultat. Ropade t.ex. in en Gibson Les Paul Junior 2009 med ett Gibson hardcase för ett tag sedan. Totalkostnad med frakt och tull blev ca 4800 kr. Rätt ok tycker jag. Kanonfin gitarr dessutom. Annars har jag mest ropat in lite billigare gitarrer. Som nämnts, kolla säljarens feedback och objektsbeskrivning. Att det per automatik skulle vara skumt om det blir billigt stämmer inte. Det ligger ju i auktionens natur. Ibland har man tur och ibland blir det dyrt. Det gäller bara att ha satt sitt maxpris innan så man inte "dras med". Se oxå till att ha gjort upp med säljaren innan ang. frakt. Det kan kosta från runt 60 USD upp till >300 USD, beroende på bolag och fraktsätt. USPS (United States Postal Service) fungerar bra och verkar vara billigast (tror jag iaf.)
Att märka paketet med "gåva" eller värde=0 är inte bombsäkert. Jag har själv aldrig begärt ngt. sådant men den enda gitarr jag köpt som saknade angivet värde fastnade ändå i tullen och jag fick vackert leverera in kontoutdrag från Paypal.
Att få 5 kg sten i paketet är nog ingen större risk om du har att göra med en välrenomerad säljare. Dom gitarrer jag köpt har skickats försäkrade. Dessutom har Paypal ngn. form av försäkring (är inte insatt i den) så helt utan skydd är man inte.

mvh
Kalle
Mortimer
Oregistrerad gäst
Skickat lördag den 19 september 2009 - 22.03:   

Har handlat en hel del vintage trumprylar från USA och det har fungerat riktigt bra. Det som tillkommer i de flesta fall är svenska momsen på 25%. Amerikanarna är ärliga och noga med att precisera skicket på varan, även på bild. Har gjort 50-tal affärer och endast en har fallerat.

Priserna i USA är generellt lägre än i Sverige. men med frakten så går det nästan jämt ut.
Men... urvalet är betydligt större och reservdelar finns till nästan allt!
Absolut värt att prova!
Kalleman
Medlem
Användarnamn: Kalleman

Meddelande nummer: 3
Registrerat: 9-2009
Skickat lördag den 10 oktober 2009 - 15.59:   

Hej igen.
Vet inte om det är ett ebay-fynd eller inte (Brasved skulle säkert vissa säga). Det är en riktigt medfaren Gibson melody maker från 60-talet med knäckt hals. Gav 31 dollar för den + 60 i frakt. Tanken är väl att försöka få den spelbar igen. Annars får den hänga på väggen som skådebröd. :o)

Gibson Melody Maker 196?
j
Oregistrerad gäst
Skickat lördag den 10 oktober 2009 - 17.23:   

har du kollat serienummer?
loggan ser äldre ut.. exakt likandan som på min junior 56a,så din kanske är nere på 50 talet och valsar.. cool, hoppas du får den spelbar : )