Startsidan för AntikPrat !

AntikPrat » Musik & instrument » Arkiver fram till 2013-mars-31 » Tre dragspel  

Författare Meddelande
Frasseshusse
Oregistrerad gäst
Skickat onsdag den 27 februari 2013 - 9.02:   

Hej. Funderar på att sälja tre dragspel som vi fått genom arv. Har dock ingen aning om vad som är skäligt pris på ett sådant. Det är ju väldigt olika prisklasser och när man som vi inte vet något om dragspel, så kan det bli en aning förvirrande. Dragspelen är ett Guerrini Super Italia, ett Accordia (inte hittat ngt mer namn på det) och ett Dise Brilliant. Troligen av varierande ålder. Någon som kan hjälpa mig med detta?
120
Oregistrerad gäst
Skickat onsdag den 27 februari 2013 - 10.58:   

Kan du inte lägga in bild/bilder så vi ser ungefärligt vad det är utöver skrift?
Frasseshusse
Medlem
Användarnamn: Frasseshusse

Meddelande nummer: 1
Registrerat: 2-2013
Skickat onsdag den 27 februari 2013 - 14.35:   

Trodde jag fick med dem förra gången, men det blev visst något fel. Men jag gör ett nytt försök!

120
Oregistrerad gäst
Skickat onsdag den 27 februari 2013 - 15.55:   

De där är ju bra spel allihopa, förre ägaren måste ha ett bra sinne för dragspel...gissar att Accordiaspelet är nära en klenod å vet att Diset bör vara väldigt bra det sista håller oxå bra klass iallafall de jag testat! Alltså inga dussinspel men då var det pris? Då gäller bara att hitta rätt köpare, skulle tro att Accordia säljs direkt! Har du nått nr på det så kanske TL kan ge dej tillv.år..
TL
Oregistrerad gäst
Skickat onsdag den 27 februari 2013 - 17.51:   

Accordia:t är i alla fall från början av 40-talet. (Men kom gärna igen med tillverkningsnumret som står instämplat på baksidan av diskantdelen.) Dise:t ser ut att vara från 60- eller 70-talet. Guerrini:t kan vara allt från 80-tal till nästan nutid. Ett bra sätt att bestämma försäljningspriser är att jämföra liknande objekt på Blocket eller liknande annonssiter. Man kan också ange "högstbjudande" om man är osäker.
Mvh TL
Frasseshusse
Medlem
Användarnamn: Frasseshusse

Meddelande nummer: 2
Registrerat: 2-2013
Skickat torsdag den 28 februari 2013 - 7.50:   

Efter att ha Googlat lite på vart jag hittar diskantdelen på ett dragspel så hittade jag efter lite ivrigt letande tre små siffror på Aqccordiat. 401 står det instämplat på baksidan där.
Har försökt kolla lite på Blocket för att jämföra lite priser, men det har nästan gjort mig mer förvirrad än innan. Men jag får väl kika lite längre. Det märks väl inte alls att jag inte vet något om dragspel.. :-)
magpie
Oregistrerad gäst
Skickat torsdag den 28 februari 2013 - 8.54:   

Guerrini spelet är nog ändå 70-tal skulle jag säga. Möjligen tidigt 80. Men det har ingen större betydelse för vare sig kvalitén eller värdet.
Diset är nog från skarven 60-70 tal nånting. Tillverkat i Italien då (pigini)
Båda dessa är 3-köriga spel av högsta kvalitét utan att vara några topp spel om man ser till specifikationer och stämmor.

Håller inte riktigt med om att blocket ger någon vettig hint om värdet på spelen även om du hittar exakt samma modeller.
De spel som säljs privat säljs sällan till de priser de sätts ut för och du kan se folk som försöker sälja samma gamla spel till samma omöjliga pris år ut och år in utan att lyckas. Marknaden är helt enkelt inte så stark som den har varit och jag gissar på att 50% av alla spel som säljs kommer från dödsbon, vilket skvallrar om att efterfrågan inte direkt ökar.
Men det går att sälja dragspel fortfarande, men man kan inte förvänta sig att få ut såna summor man kan se på blocket. Kan dock påpekas att det även säljs en del spel långt under värdet för att folk inte har nån koll på vad dem ärvt.

Accordia spelet tycker jag är svårvärderat eftersom det möjligen har nåt kultvärde jag är alldeles för ung för att känna till...
Typiskt tradera spel!

Både Dise och Guerrini bör ligga på 3000-4000kr. Det är fina spel men standardmodeller som är ganska stora och tunga.

Lycka till!
Saabanders
Medlem
Användarnamn: Saabanders

Meddelande nummer: 25
Registrerat: 11-2009
Skickat torsdag den 28 februari 2013 - 11.00:   

Hei.
Er veldig enig med magpie her. Prisene på Blocket er mer hva folk drømmer om å få enn en pris spill blir solgt for. Legg de ut på Tradera uten minste-pris, så får du vite hva folk er villige til å betale i dag. Og det er ikke mye. Men om du skal selge spill, er de ikke verdt mer enn noen vil betale, uansett hva folk måtte mene de er verdt

.
120
Oregistrerad gäst
Skickat torsdag den 28 februari 2013 - 11.20:   

Kollade oxå igenom Blocket å där finns det otroligt med bud men man får ta hänsyn till att musikaffärer lämnar nån sorts garanti(kanske inte så mycket värd) tror inte man hittar lösa stämmskinn i de spelen osv. de är nog lite uppkollade! Endera jämför man med dem å lägger sej under deras pris eller kollar på högstbjudande! Däremot tror jag att nån äldre gärna bjuder på Accordiat för sällan de bjuds ut å de spelet: kan vara ett toppenlir!
Saabanders
Medlem
Användarnamn: Saabanders

Meddelande nummer: 26
Registrerat: 11-2009
Skickat torsdag den 28 februari 2013 - 14.42:   

Accordia går for 1000-1500. Dette er byttet belg på og da ville jeg nok sjekket resten og grundig før jeg kjøpte det.Men det er klart, det kan være bra. Det finner vi først ut når vi evt. får se og prøve.
TL
Oregistrerad gäst
Skickat torsdag den 28 februari 2013 - 17.21:   

Jag håller med om att många sätter ut sina dragspel till alltför högt begärda priser på Blocket. Och musikaffärers priser kan man förvisso titta på, men inte jämföra med privata försäljningar.
Vad jag menar är, att man kan i alla fall sondera lite i utbudet. En kan då begära 8000:- för ett spel, en annan 2500:- för ett precis likadant, en tredje kanske mittemellan. Väldigt ofta kan man då se att den med det högsta priset har haft ute sin annons länge. Det säger en hel del. Och om t.o.m. den med det lägsta priset har haft sin annons ute en tid, så kan man ana att "värdet" sannolikt i alla fall inte ligger mycket högre än det, kanske t.o.m. lägre.
Sedan ska man ju också ta i betaktning att de flesta begärda priser oftast är satta med prutmån. Men om man nu sammanför allt detta, så tycker jag att man ändå kan hämta viss hint genom att kolla på Blocketannonser (eller andra anonssiter).
Vad gäller Accordiat, så är det inte säkert att bälgen är utbytt. Jag har sett andra Accordia med närliggande nummer till det här, som haft samma silverfärgade bälg, och dessa har varit original.
Guerrini:t kan nog vara även 70-tal, som du Magpie skriver.
Mvh TL
magpie
Oregistrerad gäst
Skickat torsdag den 28 februari 2013 - 17.59:   

Jag förstår vad du menar TL. För oss "insatta" är det dock lite lättare att avläsa värdet utifrån blocket och kanske egna erfarenheter än för nån som ärvt ett dragspel och inte har en susning om nånting.

Hur som helst. Min gissning är att om sådär en tio år kommer många gamla dunderspel ses under bortskänkes på blocket, precis som det är med pianon eller gamla el och tramporglar.
Det är då vi få börja kränga iväg dem till Kina för ockerpriser :-)