Startsidan för AntikPrat !

AntikPrat » Musik & instrument » Om nån har nåt tips ang bälgföring » Arkivera tills 2013-mars-6  

Författare Meddelande
Musettelover
Medlem
Användarnamn: Musettelover

Meddelande nummer: 65
Registrerat: 5-2012
Skickat måndag den 4 mars 2013 - 18.45:   

Aj aj aj. Jag kollade av med CD-versionen och du har rätt. Vilken tur att jag la ut länken, och att du uppmärksammade det, det hade tagit lång tid innan jag själv kommit på det, kanske 10 år he he. Det är nog bäst att spela med till låten några gånger på skivan innan man tror den sitter. Ska göra det i fortsättningen när jag lär mig nya.
Och apropå nya låtar, kanske nån har förslag på låt som inte är för svår?
120
Oregistrerad gäst
Skickat måndag den 4 mars 2013 - 18.56:   

Jag har inte lyssnat men prova "En afton på Öljaren" av Filip Widen de är en lugn fin vals å passar kanon på pianolir..
Musettelover
Medlem
Användarnamn: Musettelover

Meddelande nummer: 66
Registrerat: 5-2012
Skickat måndag den 4 mars 2013 - 21.41:   

Åh vilken fin låt!! Särskilt andra versen.
Jag kikade igenom mina dragspelsskivor och hittade den med Lindqvistarna.

Jag har skaffat så mycket dragspelsmusik att jag drunknar (mest för att hitta låtar att spela), och har nog inte kollat igenom ens en tredjedel. Oj vad mysig låten är jag lyssnar för fullt. Den ska jag plocka ut i dagarna. Stort tack för det 120.
120
Oregistrerad gäst
Skickat tisdag den 5 mars 2013 - 12.04:   

Trevligt med aftnar eller hur kolla denna då för här kan du harmonisera efter tycke å behag: Afton vid Mjörn men jag minns inte kompositören...lite moll å basgångar Bara att bryta i ackorden så öron snurrar på åhörarna:-)
Musettelover
Medlem
Användarnamn: Musettelover

Meddelande nummer: 67
Registrerat: 5-2012
Skickat tisdag den 5 mars 2013 - 17.27:   

Jajamen, den låten vet jag om sen jag var 9-10 år. Den spelades hemma i huset ibland och jag har den på skiva med Sölve Strands Kapell. Den spelar jag helst med violin-ljud, det blir snyggt.

Jag lyssnade först nu på min inspelning Vid Älvbrinken i högtalarna istället för i mina lurar. Det lät inget vidare alls. Jag mixar låtar i datorn och gjorde denna sent på kvällen så jag körde bara med hörlurarna, vilket var dumt, för den låter bra i lurar, men sämre i högtalarna.

Jag vet att den mycket tråkiga akustiken i replokalen gör att upptagningen inte blir optimal, men jag tycker ändå att det duger. Men när jag vill spela in med bassonstämman, som jag gjorde i låten ovan, Vid Älvbrinken, så blir det bekymmer. Det verkar kvitta hur jag än försöker variera mickpositioner och annat vid inspelning så låter den väldigt väldigt tråkig. Det går att ratta in EQ så det blir lite bättre men bra blir det aldrig. Det är så synd för jag älskar hur bassonstämman låter i verkligheten och jag spelar en hel del låtar med den.


Jag har en sån kul idé som jag ville förverkliga redan sommaren 2012. Det blev inget, för kompisen fick förhinder, men denna våren/sommaren ska det blir av när det blir lite varmare. En kompis som bor nära mig som är en bra musiker och som även har en liten studio, och även duktig på att mixa också snackade jag med nyss. Han är främst gitarris som jag, men spelar även kontrabas. Jag föreslog att vi skulle spela in en riktigt rivig version av Klöversnoa, och förstås lägga massor av tid för att få till allting bra och snyggt. Kanske kunde ta en eller 2 dagar att klippa ihop dem bästa tagningarna och mixa. Sen ta en heldag för att spela in en "musikvideo". Jag har massor av knäppa och roliga idéer till just videon, och jag är skaplig på att redigera video själv. Bara det blir lite varmare ute. Det kommer bli en riktig höjdare. Och jag tänkte just att när videon ligger på YouTube ska jag avslöja för alla jag känner som har internet att jag spelar glesbygdssynt (det måste väl ändå vara det bästa smeknamnet för dragspel som finns :-)) genom att länka det klippet. Ser verkligen fram emot det!
Musettelover
Medlem
Användarnamn: Musettelover

Meddelande nummer: 68
Registrerat: 5-2012
Skickat tisdag den 5 mars 2013 - 17.38:   

Ursäkta, det var ju meningen att jag skulle fråga om ni har förslag på nån annan bra lämpad låt än Klöversnoa för projektet ovan. Wiggen skulle ju funka, även Lördagstrall och Jämtgubben. Kanske t.o.m Livet i Finnskogarna om man gör den lite rivigare än hur den normalt spelas.

Men få låtar tycker jag låter så bra och rivigt som Magdeburgarnas version av just Klöversnoa. Jag kan knappt sitta still när jag hör den. Även Lars Karlssons version (den finns på min youtube-kanal föresten) är helt fantastisk.
120
Oregistrerad gäst
Skickat onsdag den 6 mars 2013 - 11.40:   

Har du nån koll på ett någorlunda rakstämt lir än?
Musettelover
Medlem
Användarnamn: Musettelover

Meddelande nummer: 69
Registrerat: 5-2012
Skickat onsdag den 6 mars 2013 - 12.30:   

Nej jag letar fortfarande.
Både helt rakstämt och violin är OK, men jag skulle nog gärna ha en piccolostämma i det.