Startsidan för AntikPrat !

AntikPrat » Musik & instrument » Om nån har nåt tips ang bälgföring » Arkivera tills 2013-juli-16  

Författare Meddelande
Musettelover
Medlem
Användarnamn: Musettelover

Meddelande nummer: 140
Registrerat: 5-2012
Skickat lördag den 29 juni 2013 - 15.01:   

Just det ja, jag ser ett slagregister på Exelentspelet, det var väl det du menade.
120
Oregistrerad gäst
Skickat lördag den 29 juni 2013 - 15.13:   

Kvalite'? Nja inte så säkert men testa så hör du om de är fulltoniga alltså låter bra över hela diskanten! De andra spelen har nog skymda registermanöver bakom diskanten, fanns redan 1930 bas-reg. också kanske inte på dussinliren men de beställda spelen kunde vara bestyckade med skjutreg. Om nu "farbror" vet vad han pratar om så är de bra...annars kan det vara hipp/happ...själv skulle jag sikta på Skandia-liret för de hade skapligt jämn kvalla!
Musettelover
Medlem
Användarnamn: Musettelover

Meddelande nummer: 141
Registrerat: 5-2012
Skickat lördag den 29 juni 2013 - 16.28:   

Tio tusen låter ju helt tokigt för billigt om det är bra stämmor i spelet, som dessutom ska vara i perfekt skick.
120
Oregistrerad gäst
Skickat lördag den 29 juni 2013 - 16.55:   

Tvärtom alldeles för mycket! Dålig mekanik-sliten, småskavanker här å där...luktar illa när man drar i bälgen osv. ska nog leva kvar mest för att titta på:-)
Musettelover
Medlem
Användarnamn: Musettelover

Meddelande nummer: 142
Registrerat: 5-2012
Skickat tisdag den 16 juli 2013 - 1.46:   

Hej!

Hoppas ni som var i Ransäter hade det fint. Jag lyckades få med mig en kompis, och vi var där från fredag kväll-söndag förmiddag. Dessvärre blev det inte mycket filmat i år, men vi hade väldigt kul i det nästan för fantastiska vädret. Ett snabbt dopp i Klarälven blev det också, med betoning på snabbt. Bodde som förra året på medverkandecampingen men var över på Sjöbergs och kikade lite på söndagen.

Tänkte berätta att jag tidigare idag ställde mig en bit ifrån ett gäng fruntimmer ute på landet och började spela och hoppades på det bästa. Tro mig eller ej, men de kom närmare och närmare, och till slut stod de allihop i en klunga bara dryga metern ifrån mig och lyssnade fascinerat. Jag undrar vad som hade hänt om det inte varit ett stängsel mellan oss. Jag har endast haft en handfull spelningar totalt, men en mer hängiven publik än detta har jag inte varit med om. Efter jag slutat spela gick töserna snabbt därifrån igen. Videobevis finns här http://www.youtube.com/watch?v=IXJLWXeNfmM&feature=youtu.be
Synd att det ska vara så svårt att spela ståendes, men det gjorde inte så mycket idag.


120, jag struntade i de där äldre 30tals-spelen, även om jag gärna hade åkt dit en sväng och klämt lite på dem. Tycker dom är så otroligt läckra.
120
Oregistrerad gäst
Skickat tisdag den 16 juli 2013 - 14.14:   

Helt OK! Men kolla kan man alltid så att man inte missar something!
120
Oregistrerad gäst
Skickat tisdag den 16 juli 2013 - 14.21:   

Haha:-)!! Ja det var nog med förundran de iakttog dragspelet, minns inte när jag såg ett på TV sist? Skaffa dej en 3-bent stol som du kan ståsitta på när du spelar...jättebra om spelningen drar ut på tiden!
TL
Oregistrerad gäst
Skickat tisdag den 16 juli 2013 - 14.41:   

Hehe, det där var intressant! Någonting för djurforskare att studera vidare på. Kanske lockade ditt namn, mu-settelover, de extra? :-D