Startsidan för AntikPrat !

AntikPrat » Musik & instrument » Om nån har nåt tips ang bälgföring » Arkivera tills 2013-september-23  

Författare Meddelande
Saabanders
Medlem
Användarnamn: Saabanders

Meddelande nummer: 38
Registrerat: 11-2009
Skickat lördag den 31 augusti 2013 - 12.30:   

http://www.norilds.no/no/produkter/trekkspillartister/trekkspillmusikk/

Du finner mye bra her. Jularbo-boksen bør du ha, mange bra der. Asmund Bjørken bør du lytte til, viss du ikke allerede kjennet til han. Ellers er det etter min mening ikke mange som spiller bedre enn Ebbe Jularbo og Rolf Dahlstrøm i samspill. Tore Svendsberget har spilt inn mye bra,og er en hyggelig gutt som er verdt å lytte til.
120
Oregistrerad gäst
Skickat lördag den 31 augusti 2013 - 13.45:   

Problem med att hitta sej själv efter världens flytt förra midsommaren de mesta är i kartonger, hittade exv. sladdar å sånt igår till förstärkaren:-)...så man köper nya prylar ganska ofta när det är (försvunnet):-)...Ja norrmännen är mer för äldre sättet att spela men svenskarna ska ju spela så fint å då försvinner dragspelet här!
Caspar
Medlem
Användarnamn: Caspar

Meddelande nummer: 50
Registrerat: 9-2011
Skickat måndag den 2 september 2013 - 13.13:   

Når vi snakker om fremragende norske trekkspillere må også Petter Andreas Røstad sr. og Reidar Aksnes nevnes. P. A. Røstads kvartett med Hilmar Alexandersen på fele ga ut 7 LP-plater (så vidt jeg kjenner til) på 1970-tallet. 5 av disse er nyutgitt på CD og kan kjøpes på Norild. Etter min oppfatning er dette noe av det aller ypperste som er utgitt av norske gammeldansorkestre.
Det er bare Reidar Aksnes av orkestermedlemmene som lever i dag. Nå spiller han i blant sammen med Asmund Bjørken og Petter A. Røstad jr (barnebarn av Røstad sr.), de kaller seg Jularbokameratene, skikkelig gledesspredere!
120
Oregistrerad gäst
Skickat måndag den 2 september 2013 - 19.27:   

Jepp ni anammar Jularbos taktsättning å trioler får jag föreslå Walter Ericsson han stunsar till på sitt personliga sätt så man mår prima efter en låt:-)!
Musettelover
Medlem
Användarnamn: Musettelover

Meddelande nummer: 179
Registrerat: 5-2012
Skickat måndag den 2 september 2013 - 22.28:   

Härligt, tack för tipsen! Ska kolla runt ordentligt på Norild snart och beställa lite smått och gott.
Musettelover
Medlem
Användarnamn: Musettelover

Meddelande nummer: 180
Registrerat: 5-2012
Skickat tisdag den 3 september 2013 - 16.16:   

Jag har ju inte använt mitt PA särskilt flitigt precis. Har mest hyrt lokal själv för att prova några gånger, vilket jag tänkte göra snart igen en kväll. Då funderade jag lite på det där du (TL) sa om JJLabs BMD950-micken. Mest för skoj skull googlade jag igen och såg att den fortfarande fanns på JAM's hemsida. Ringde och fick samma svar som förra året, den finns inte, och det är en bug på sidan att den fortfarande finns där. Dock hittade jag en annan butik (i Köping) och ringde upp, och de hade 4 st kvar. Jag beställde 2 st. Kostar 995kr styck.

För ut och spela med PA't, det vill jag, men har hittills mest kännt att jag vill bli lite säkrare först. Går spelandet bra fram till nästa sommar kommer jag börja ta för mig med spelningar. En gitarrist, basist, men även en till dragspelare hade varit det allra bästa. Tycker det låter så trevligt när man spelar stämmor i alla möjliga låtar. Mickar går nog alltid åt.
Musettelover
Medlem
Användarnamn: Musettelover

Meddelande nummer: 192
Registrerat: 5-2012
Skickat måndag den 23 september 2013 - 20.58:   

Har inte tagit i spelen på många veckor, men nu håller min närmsta granne på att flytta, så ääntligen får jag testa att klämma lite på Flickan från Finskogarna. Otroligt kul låt att spela. Blev nästan imponerad över hur bra det låter också om man vågar säga så. Har nog att göra med att spelglädjen är total efter så lång helt utan att få spela. Inspirationen kommer från alla håll då!


Jag undrar om någon av er vågar tipsa om en studiomick som ni vet/tror låter bra för dragspel. Jag har två kondensatormickar (ADK-A-6) men skulle vilja testa nåt mer. I början tyckte jag dom lät bra, men återgivningen av ljudet lämnar en hel del att önska. De var ju rätt billiga, och jag vill inte lägga mer än kanske 3000kr för nån begagnad konding till att börja med. jag tar gärna emot tips.

En annan sak. Är det min webbläsare eller blir bokstäverna "å" "ä" och "ö" till ett frågetecken här vissa dagar för er med?
120
Oregistrerad gäst
Skickat måndag den 23 september 2013 - 21.05:   

Funderade på varför du börjat skriva på Isländska:-)...Finns de inte nån affär nära som du kan testa mickar hos?