Startsidan för AntikPrat !

AntikPrat » Musik & instrument » Om nån har nåt tips ang bälgföring » Arkivera tills 2013-november-19  

Författare Meddelande
Musettelover
Medlem
Användarnamn: Musettelover

Meddelande nummer: 193
Registrerat: 5-2012
Skickat måndag den 23 september 2013 - 21.22:   

Jo det finns ju, men då skulle jag behöva spela in en låt och sen lyssna på den i en musikanläggning. Jag litar inte riktigt på mina öron med dragspel, inte än åtminstone. och kanske en försäljare slänger till mig ett par exklusiva hörlurar som lyfter ljudet lite extra eller nåt.

Det konstiga med mina ADK-mickar (som ska ha en neutral ljudkaraktär) är att det låter rätt bra så länge jag inte enbart spelar med basson. Då hörs tydligt att nåt är helt galet. Jag älskar bassonregistret i cassotto men jag kan inte spela in med det för det låter så fel.

Jag ska ringa några studios imorgon och kolla. Råd är ju gratis. Fast jag fick också rådet med ADK-mickarna från en studiokille. Dock har jag gjort inspelningar jag tycker låter väldigt bra ljudmässigt, men bassonen ensam funkar inte alls egentligen hur jag än försöker micka spelet.
Musettelover
Medlem
Användarnamn: Musettelover

Meddelande nummer: 194
Registrerat: 5-2012
Skickat måndag den 23 september 2013 - 21.30:   

Från det ena till det andra, en grej jag tänkt på är vänsterhänta. En del vänsterhänta som spelar gitarr kör på vanlig gitarr, andra måste ha vänstergitarr så de får "rätt" hand på gitarrhalsen. Men vad gäller dragspel finns inga alternativ eller? jag har i alla fall aldrig sett ett spegelvänt dragspel, så det är bara att börja nöta med högerhanden på diskanten även om det känns galet i början?
Musettelover
Medlem
Användarnamn: Musettelover

Meddelande nummer: 195
Registrerat: 5-2012
Skickat måndag den 23 september 2013 - 22.56:   

Låter kanske som en jättedum fråga för er rävar. Vill bara allmänbilda mig så jag kan låta märkvärdig när jag får chansen att prata om dragspel med icke-spelare.
120
Oregistrerad gäst
Skickat måndag den 23 september 2013 - 23.16:   

En viss hemlighet är massor med sinuswatt i förstärkaren när det handlar om dragspel, bara så du vet och mickar har ju betydelse... måste finnas kräm så du kan ha låg volym men får stort ljud om det nu är så du vill ha det? Borde väl låta bra när du har dubbelcasotto:-):-)
Musettelover
Medlem
Användarnamn: Musettelover

Meddelande nummer: 237
Registrerat: 5-2012
Skickat måndag den 18 november 2013 - 21.20:   

Saabanders, eller nån annan som vet.

Den där snygga versionen med Flickan från Finnskogarna jag länkade till på förra sidan, du sa att det var Morten Bjone och Knut Ivar Bøe som spelade där. Hela den skivan med dem är så fantastiskt bra på alla vis. Det finns en handfull klipp på YouTube med Morten, och jag har lyssnat en del på spotify på honom. Jag misstänker att det är just han som kör huvudstämman på skivan.

Men jag hittar inga uppgifter om honom, om hans ålder, om han fortfarande spelar osv. Vet du något? Knut Ivar Bøe fanns det kort om på Wiki, och han är född 1967 såg jag.
Men hur är det med Morten, kan man hitta honom på Ransäter? :-))

Jag hittade även Flickan F.F med Andrew Walter, och som du sa TL, stämmer det nog bra, det lät inte nåt i närheten som med Morten Bjone.
Saabanders
Medlem
Användarnamn: Saabanders

Meddelande nummer: 47
Registrerat: 11-2009
Skickat måndag den 18 november 2013 - 22.07:   

Du finner litt om Morten Bjone på google. Blandt annett denne: http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=166935

Han er som du ser her dommer, og han spiller nok, men er lite å se på festivaler og lignende. Og har vel ikke sett noen opptredener av han heller. Men som du sier er Knut Ivar fortsatt med.
Sikkert noen som vet mer om dette, prøv en av gruppene på FB
120
Oregistrerad gäst
Skickat måndag den 18 november 2013 - 23.17:   

Snacka om bra ljud på dans så runt 1958-59 så var Veiko Huuskonen i Ö-viks Folkets Park med bandet de var nog första ggn. som man fick höra välspelande å rejält ljud där...Han hade helkåpa över diskantdäcket å gissa om alla duktiga dragspelare fanns på plats å njöt av musiken...har webbat idag men hittar inte nån fri musik av den mannen! Hans Erik Nääs hade också kanonljud med sitt Bengts spel när han turnerade med Knäpp upp-gänget...såklart spelade båda med pianospel V H hade ett Kovalaspel som experterna uttryckte sej!
Musettelover
Medlem
Användarnamn: Musettelover

Meddelande nummer: 239
Registrerat: 5-2012
Skickat tisdag den 19 november 2013 - 9.26:   

Tack. Vad finns det för större grupper på facebook förutom SDR, Karlssons och Peters sida?