Startsidan för AntikPrat !

AntikPrat » Musik & instrument » Om nån har nåt tips ang bälgföring » Arkivera tills 2013-november-29  

Författare Meddelande
Musettelover
Medlem
Användarnamn: Musettelover

Meddelande nummer: 243
Registrerat: 5-2012
Skickat fredag den 22 november 2013 - 7.23:   

Tack Saabanders, det ska jag göra!
Musettelover
Medlem
Användarnamn: Musettelover

Meddelande nummer: 244
Registrerat: 5-2012
Skickat fredag den 22 november 2013 - 21.23:   

Saabanders, jag har varit i kontakt med mannen i din länk. Tusen Tack!

Från det ena till det andra, hur funkar durspel?
Om vi säger att det är C/G, betyder det att det är C-durskalan på utdrag, men vad finns på "indrag"? G-durskalan är ju nästan samma så kan det väl inte vara?
Och finns alla 12 toner alltid på durspel?
Saabanders
Medlem
Användarnamn: Saabanders

Meddelande nummer: 52
Registrerat: 11-2009
Skickat fredag den 22 november 2013 - 23.08:   

https://www.google.no/search?q=melodeon&ie=utf-8&oe=utf-8&rls=org.mozilla:nb-NO: official&client=firefox-a&gws_rd=cr&ei=YNSPUvCVGsqF4gSm84DIBQ#q=g%2Fc+melodeon+l ayout&rls=org.mozilla:nb-NO%3Aofficial
Jeg har durspill og spiller litt, men jeg forstår det ikke. det eneste positive jeg kan si om det er at størrelsen er ok. Har ett to-korig Erica
120
Oregistrerad gäst
Skickat torsdag den 28 november 2013 - 21.05:   

Kom in på tuben å där var de nån som spelade Målar Anderssons vals! Vore jag ute å promenerade så skulle jag nog snart sitta breve å njuta!
Musettelover
Medlem
Användarnamn: Musettelover

Meddelande nummer: 246
Registrerat: 5-2012
Skickat torsdag den 28 november 2013 - 22.33:   

Ja nu är det jag som snart spricker! Fast även den låten har jag fuskinspelat med diskant och bas separat. Dock bara för att jag bara hade en mikrofon med mig den kvällen, för just Målar Anderssons vals fungerar väldigt bra att spela bas och diskant samtidigt. Använde det klenaste basregistret när jag spelade in diskanten, det tar ju så skönt lite luft. Tycker sista versen i den biten är så otroligt läcker och fin. Ingen dålig kompositör, Nils Fläcke.

120, ta föresten dragspelet med dig om du går ut på den där promenaden så vi får lirat nåt ihop nån gång!
120
Oregistrerad gäst
Skickat fredag den 29 november 2013 - 10.29:   

Har kollat och det blir en lååång promenad det, ca:90 mil till STO sedan blir det? Ner till dina trakter...oavsett redi. så känns det väldigt bra för mina öron utan störningar! Vet du vad lyssna på Valter Ericsson så får du en hint om underhållande spelstil man hör direkt när det brakar loss: aha det är han! Såg å hörde när han spelade i NY tror det var någon svenskdag där å han lirade Nationals. Du gamla... ensam bara förstärkare å du milde så svår man att betona å hålla ihop! Mästerlig är han.
Musettelover
Medlem
Användarnamn: Musettelover

Meddelande nummer: 248
Registrerat: 5-2012
Skickat fredag den 29 november 2013 - 20.32:   

Efter dina 90 mil har du endast 42 mil kvar till verandan jag sitter på där och lirar. Och ingen fara, jag väntar, var så säker!
Skämt åtsido 120, men om du har en email som du vågar ge ut här (eller så ger jag min), kanske vi kan ringa och prata lite nån gång.

Jag har faktist en hel del låtar på skiva med Walter Eriksson, men endast tillsammans med andra, som tex Andrew Walter och Hasse Tellemar. Har dock inte lyssnat nåt på de skivorna än.
Lustigt nog har jag ända tills nu trott att Andrew Walter och Walter Eriksson var samma person, men efter lite googlande inser jag nu att så är inte fallet.

Angående det du skriver ovan om att "det låter likadant vad de än spelar" så får jag lite motvilligt hålla med dig. Men en sak är ju att när ljudteknikern/mixaren tycker sig "hittat rätt" så körs nog hela skivan igenom samma "inspelningsteknik" och "mixförfarande". Det finns tex en effekt vid inspelning som heter "kompressor", som jämnar ut volymen, så när man tar i lite extra hårt sänks volymen automatiskt, och när man spelar lite mjukare/tystare så höjs volymen automatiskt. Det där kan nog döda lite av det som gör att musik låter levande/dynamisk, och är ett trick som används i inspelningsstudior och även vid uppmickad live-spelning. Jag har testat det själv när jag spelat in, och det gör att en låt låter mer professionell (volymmässigt jämnt och fint), men som sagt, det tar nog död på en del också, tyvär. På den där skivan med Flickan från Finnskogarna finns en uppsjö med fantastiskt bra inspelade låtar, men den här kompressoreffekten har använts väldigt hårt där. Jag tror dina känsliga öron reagerar på det.

Har du börjat din lååånga promenad än då?? (Bara skojar.)
120
Oregistrerad gäst
Skickat fredag den 29 november 2013 - 21.09:   

Kul kille du!:-) Jag har snart ingen hörsel kvar men nog hör jag vem som lirar, men det är bara problem nu med telefon inte så kul när man missuppfattar ord samtal(Bara pinsamt)! Jäv---ast när jag kommer till 2-strukna A b D då blir det av någon anledning falskt så automatiskt blir det felspel...frugan får koncept å ringer åt mej eller så blir det bilen till plats å göra affär..i ett nötskal men sånt är livet...bäst på älgjakten då känns som man triggar ner efter en stund å lite hörsel kommer tillbaka...jo jag har dataprylar i öronen så inte mycket att göra åt saken! Men Valters småryck i bälgen är väldigt rytmiskt å bra igenkänningstecken samt tryck i takten!