Startsidan för AntikPrat !

AntikPrat » Musik & instrument » Om nån har nåt tips ang bälgföring » Arkivera tills 2013-december-14  

Författare Meddelande
Musettelover
Medlem
Användarnamn: Musettelover

Meddelande nummer: 251
Registrerat: 5-2012
Skickat fredag den 29 november 2013 - 21.39:   

Kul kille, det är jag, tro mig! Men jag vet också hur mycket jag har att lära av en sån lirare som dig 120. Du är en riktig juvel.
Musettelover
Medlem
Användarnamn: Musettelover

Meddelande nummer: 252
Registrerat: 5-2012
Skickat fredag den 29 november 2013 - 22.15:   

Vad är det egentligen som får det att låta så här bra? Visst är det delvis gitarr-rytmen, eller vad är det, förutom bra dragspelare, som gör att detta låter så extraordinärt bra?
http://www.youtube.com/watch?v=OsAwZ1cRDVg

Mannen som jag pratat om förut, som jag ska spela in/tillsammans med, han finns på bild i videon 12:43-12:48, och är en minst sagt mycket kompetent gehörspelare. Han har mängder med spelningar framför sig men blev väldigt intresserad av att spela in efter att jag pratat med honom för några månader sen. Och nu har jag äntligen de grejor jag behöver för att göra en bra inspelning. Det kanske blir jul-låtar, som jag vet att han är mycket bra på, vet inte, men spännande blir det!
ks
Oregistrerad gäst
Skickat fredag den 29 november 2013 - 23.19:   

Bra sug i de där låtarna å nyansering, sånt där kan inte jag förklara men känns som de/den varit gehörspelare förut! Du ska veta att jag lyckades låna en bandspelare när man tyckte man kunde...men men kunde jag vara 10-12år å hur jag tyckte de lät, absolut inte jag som spelade man hörde ju hur galet allt var. Sen lyckades jag få åt mej en egen bandspelare å tränade men de blev ju så slätstruket så den ställdes undan en tid. Sådär höll man på men en sak de var att aldrig någon hemma klagade på att de blev störda för jag tränade så tyst å stod framför en stor spegel för jag hjälpte till med hela ansiktet så då stirrade jag på mej själv å glömde att titta på greppbrädet å de har jag aldrig behövt göra sedan heller! Egentligen så ska de vara lite mimik så de blir liv på scen å scen har jag aldrig vart rädd att visa mej på eller uppträda å prata! Nu har swamlat färdigt för ikväll...hade! Såg ett oyHarmonikka på filmen de heter Silvermodellen har jag lärt mej!
Sunt förnuft
Oregistrerad gäst
Skickat lördag den 30 november 2013 - 14.04:   

Tralla du på din fiol i stället, ks. Men låt bli att fläcka ner bildskärmen på din dator!
Musettelover
Medlem
Användarnamn: Musettelover

Meddelande nummer: 254
Registrerat: 5-2012
Skickat söndag den 1 december 2013 - 22.21:   

Känner igen en del av det du säger ks. Jag har själv inte tränat på att spela utan att titta på greppbrädan och kan det inte heller.

Jag snokade runt lite om låtarna i länken ovan. De är allihop inspelningar med Carl Jularbo.
Kama Tharkan
Oregistrerad gäst
Skickat måndag den 2 december 2013 - 17.54:   

Jag har snokat runt på Soitentedhas dragspel Suomi å äntligen hittat de jag länge inte haft en aning om! Trodde de hade koppling med oy Harmonikka men någon har samlat in bilder på mer än 50 spel å lagt in typ museiversion ibland text som förklarar massor om spelen några med 6-tungad bas...intresserade av adress: soitintedhas vapaalehdykkä man får en bra uppfattning om tillverkning och affärsmetoder!
120
Oregistrerad gäst
Skickat lördag den 14 december 2013 - 18.07:   

Testade spela ikväll men är jag tokig eller dragspelet ostämt? Mussette kan du prova ett nr:0706982917 vet inte OM det funkar men Om så har jag en liten tjusig dänga för dej:-)!Prova! Trebenta tjejer kan också prova å varför 3 ben? Jo de faller inte direkt om man stöter på dem:-)
Musettelover
Medlem
Användarnamn: Musettelover

Meddelande nummer: 256
Registrerat: 5-2012
Skickat lördag den 14 december 2013 - 23.44:   

Inte tror jag ditt dragspel var ostämt, och särskilt i kostervalsens andra vers (som är bland det vackraste jag vet om den spelas rätt), så gjorde du nåt speciellt som lät väldans snyggt, (även i de andra verserna, fast det minns jag inte nu), och det hoppas jag du delar med dig av om jag kommer och hälsar på dig fram till våren.

Det var väldigt kul att få höra lite om din syn på saker, och om din upplevelse i Amerika. Och även om mitt Hagström Ambassadör (16x8x8x8), som jag nyss köpte som jag inte visste.

Men men, var sak har sin tid. Dock hoppas jag att komma och hälsa på dig till våren/sommaren blir på riktigt. Mycket kul samtal med dig Kjell!
Det får vi göra om :-)


Kan för övrigt tala om att tack vare Saabanders har jag fått tag på en DVD med Pepparn som egentligen inte finns. Tydligen helt privargjord och unik. Stort tack till dig Saabanders!