Startsidan för AntikPrat !

AntikPrat » Musik & instrument » Om nån har nåt tips ang bälgföring » Arkivera tills 2014-februari-5  

Författare Meddelande
120
Oregistrerad gäst
Skickat söndag den 15 december 2013 - 9.33:   

Jättekul att höra från dej "M", Telekrånglet beror nog på nya Bildskärmen eller en Tempmätare intill...ska kolla det senare men gissar att det var på min ände av samtalet...Ringer senare så kan vi mejla sedan.... Du menar att hela gubben har blivit Ostämd:-) tror de jag också!
ks
Oregistrerad gäst
Skickat tisdag den 17 december 2013 - 13.46:   

Tänkt en del på ditt Ambassador...gissar att någon beställt spelet med den uppsättningen stämmor för i själva verket är det nog vad de sa för "versellistämt" (gammaldags uttryck)! >Ska bli skoj å höra om det blir nått ljud i det spelet! Annars är det fortfarande vanligt i andra länder...
Musettelover
Medlem
Användarnamn: Musettelover

Meddelande nummer: 262
Registrerat: 5-2012
Skickat fredag den 17 januari 2014 - 16.21:   

Hej ks. Menade du att 16-8-8-8 är vanligare i andra länder än i sverige?
Minns på Ransäter 2012 när jag pratade med folk och berättade att jag hade ett musettstämt spel att det inte verkade imponerade särskilt mycket.

Jag har tänkt på en annan sak. Jag fortsätter att rycka en hel del fram och tillbaka med bälgen istället för att ha en jämn bälgföring. Det är främst i vals/hambo. Jag trycker väldigt kort på ackordbasarna och vill ha fram den där snärtigheten. Det är inte så farligt numer när jag drar utåt, men när jag sen ska trycka ihop bälgen blir det skakigt som bara den. Det ser ju nästan ut som jag försöker med bälgskakningar. Jag försöker träna bort det men då tycker jag att det direkt låter lite taktlöst och jag är, utan att veta om det, tillbaka och rycker/skakar.

Men det är också som du säger. Det man själv hör och hur det "egentligen" låter verkar kunna skilja sig åt ordentligt.
211
Oregistrerad gäst
Skickat fredag den 17 januari 2014 - 18.19:   

Hej vanligare än i vårt land i alla fall...Är väl inte spasmer du har när du spelar? Då ska du ta DR Lipus söta piller å kurera upp dej till jämn å fin bälgföring:-) Apropå så har mobilfånen krånglat för mej flera ggr. samtalen bryts bara man ringer om å det bryts efter ett tag så får man link i alla fall inte fel på mobben...-20 styvt här å lite vind så de känns som -30 bara att hålla sej inne å elda då! Tänkte att vilken tur att du har sån gedigen elektronik som fifflar bort en massa ojämnheter på min förstärkare så just förstärks de! Alltid som nyheter när man startar upp med såna grejer minsta man drar för hårt sååå ja man vänjer till fort...mvh
Musettelover
Medlem
Användarnamn: Musettelover

Meddelande nummer: 263
Registrerat: 5-2012
Skickat lördag den 25 januari 2014 - 22.36:   

Ja man kan ju gissa att det åtminstone skulle vara vanligare i frankrike, men vad vet jag.
Ska snart spela på en liten tillställning och det är ganska tråkigt att jag inte kan lägga in Livet i Finnskogarna på repertoaren. Det verkar som jag aldrig får ordning på den vad beträffar bälgföring.
Jag tittar mycket på Alf Hågedal och lär mig mycket av honom. Det jag behöver är att lära mig att ha bälgen där jag vill ha den, då går det betydligt lättare, och det har han stenkoll på.

Det är föresten inte min elektronik som fifflar bort ojämnheter. Det är för att jag ofta spelar in bas och diskant separat. Och när man spelar så, spelar man ju inte dragspel alls, egentligen.
120
Oregistrerad gäst
Skickat tisdag den 28 januari 2014 - 22.32:   

Du ska inte tänka så mycket utan bara spela å trivas me de du åstadkommer alltså relaxa! Har själv lyckats med att brandväggen fifflat bort lite filer i windows å då tar jag chrome tills vidare konstigt att börja med ett annorlunda upplägg sa flickan:-)hörs
Musettelover
Medlem
Användarnamn: Musettelover

Meddelande nummer: 264
Registrerat: 5-2012
Skickat onsdag den 5 februari 2014 - 10.09:   

Jag får väl försöka med det, att relaxa. Men prestation har alltid varit en stark drivkraft för mig vid sidan av att ha roligt, och det hänger väl i.

Igår fick jag spelat med ett gäng för första gången. Det är en liten del av den lokala dragspelsklubben som kör lite extra i ett "band" vid sidan om, mest för det sociala. 7 dragspelare, 4 kvinnor och tre män (med mig), och en basist som inte var där igår. Det var väldigt skoj. De tränar varannan vecka och jag tänkte träna in deras repertoar och vara med några gånger och testa. Endast enklare låtar i vanliga tonarter så det passade mig perfekt, det gick att hänga med.
Det blir nåt speciellt att spela ett gäng ihop. Mycket trevligt.
120.5
Oregistrerad gäst
Skickat onsdag den 5 februari 2014 - 22.03:   

Kul då får du lägga märke till om nån bryter mönstret å spelar som hemma, svårt de där när det blir många endel spelar så tyst att de inte hörs! Sen kan de inte hjälpas att några är bra några är bättre och några skulle stannat i publiken! Jag hade ett bra ställningstagande en tvärsäker kille längst till höger jag själv längst vänster sen stod vi som en halvcirkel, gissa om start å stopp blev bra när alla kunde se varandra men hur de lät sen vete f--n? Ska man hålla på så blir de att frottera å få vana!