Startsidan för AntikPrat !

AntikPrat » Musik & instrument » Om nån har nåt tips ang bälgföring » Arkivera tills 2014-mars-18  

Författare Meddelande
Musettelover
Medlem
Användarnamn: Musettelover

Meddelande nummer: 265
Registrerat: 5-2012
Skickat lördag den 15 mars 2014 - 21.58:   

Jag var och kikade på en liten dragspelskonsert idag. En lirare där spelade två låtar.
Först "Ett gammalt dragspel", sen en till låt med precis samma takt och jag minns ej vad den låten heter, kommer bara ihåg att namnet "Mikael" var med i titeln. En svensk titel alltså. Jag hade aldrig hört låten förut och när jag nu försöker minnas hur den går glider jag bara in på "Ett gammalt dragspel", det är hopplöst.
Vilken låt kan det vara?
TL
Oregistrerad gäst
Skickat lördag den 15 mars 2014 - 22.25:   

Kanske den här? :-)
http://www.youtube.com/watch?v=KqcGBU2QpGw&feature=kp
Musettelover
Medlem
Användarnamn: Musettelover

Meddelande nummer: 266
Registrerat: 5-2012
Skickat lördag den 15 mars 2014 - 23.14:   

Precis den, tack så mycket. Vad bra den är, och just den versionen var den bästa som fanns på YouTube.

En sån låt hade jag inte fått att låta bra på dragspel hur jag än gjort. Men den där mannen spelade den (och den andra låten) helt fantastiskt. Det var hans basande som satte den sköna takten och sen spelade han rätt släpigt i diskanten. Det var så jag rös.

Han spelade föresten i basen på ett sätt jag först nu sista halvåret lagt mer märke till. Korta anslag på tonbasarna. Jag har alltid hållt nere tonbasarna ända tills jag ska anslå ackordsbasen, men har börjat köra lite med korta tonbasar också när det passar.
När jag kom hem försökte jag spela Ett gammalt Dr. som han gjorde men det gick inte alls. Får nog vänta minst 20 år innan jag kan få den där takten.
120
Oregistrerad gäst
Skickat söndag den 16 mars 2014 - 10.51:   

Har inte varit med om nått dylikt! Tänkte skoja å före slå "H- mikael" å då är de den, ska nog köpa en triss idag! Nu ska du inte härma andra utan utveckla ditt eget sätt att spela så att man kan säja :de där är han du vet, Musse!
Musettelover
Medlem
Användarnamn: Musettelover

Meddelande nummer: 267
Registrerat: 5-2012
Skickat måndag den 17 mars 2014 - 16.42:   

Blev det nån trissvinst?

Har ni sett detta föresten - Jag kikade på Blockets årsrapport för 2013. Antal sökningar på musikinstrument översteg 2 miljoner, och hela 218 338 av dom sökningarna var på "Dragspel".
Scrolla ner en bit på denna sidan och kika http://www.blocket.se/arsrapport2013

Fast jag undrar hur många unika IP-nummer det är på alla dom söken!
Magpie
Oregistrerad gäst
Skickat tisdag den 18 mars 2014 - 11.35:   

Sverige är känt som en kyrkogård för dragspel i hela världen så det är nog väldigt många utlänska besökare också. Framförallt från Norge och Finland om man ska utgå från min egen erfarenhet. Många i Frankrike letar knappdragspel på blocket och folk från balkan området letar pianodragspel. Det är ju lite kul men man hade kanske hellre hade önskat att siffran var ett tecken på ett nyuppväckt massivt dragspelsintresse i Sverige.
Musettelover
Medlem
Användarnamn: Musettelover

Meddelande nummer: 268
Registrerat: 5-2012
Skickat tisdag den 18 mars 2014 - 16.43:   

Jo ett nyuppväckt intresse hade ju varit trevligt. Men firmorna säger ju att det är lite smått på uppgång och har varit ett tag i alla fall.

Jag brukar göra ett Blocketsök på dragspel då och då på jobbet. En dag visade jag några kollegor hur många dragspel det kan läggas ut enbart på en dag. Det var en sån där dag när det lagts ut över 20 st. De trodde knappt sina ögon. Det annonseras ju ut ett otroligt stort antal spel egentligen tycker jag. Och det är ju väldigt kul!
120
Oregistrerad gäst
Skickat tisdag den 18 mars 2014 - 19.18:   

Javisst det blev 30 kronor...helt storslaget:-)