Startsidan för AntikPrat !

AntikPrat » Samlarobjekt & vykort » Arkiver fram till 2009-oktober-30 » Vykort till salu sent 1800 tidigt 1900  

Författare Meddelande
Carolus
Oregistrerad gäst
Skickat måndag den 31 augusti 2009 - 23.45:   

Hej på er som är intresserade av vykort!
Jag håller på och släktforska och har ett antal objekt som kanske kan vara intressanta för samlare. Själv behöver jag inte längre de fysiska korten, utan bara informationen på dem, och jag har scannat mina kort.
Kan vara dubbelt intressant för samlare då det finns ett gyllene tillfälle att veta mer också om personen bakom kortet (i den mån de är postgågna, inte alla är det, men då har det istället suttit i en släktings kortsamling)

Jag har lagt upp lite bilder på "gamlavykort" och här är en länk dit för mer information om mina kort samt några smakprov i form av bilder osov:
http://www.gamlavykort.nu/forum3/forum_posts.asp?TID=3509&PN=1

Kommer lägga upp dem på Tradera inom någon vecka eller två, allt detta för att kunna finansiera min släktforskning...
Britta
Medlem
Användarnamn: Britta

Meddelande nummer: 236
Registrerat: 8-2009
Skickat tisdag den 1 september 2009 - 8.47:   

Carolus bör betänka att Antikprat inte är en reklamsida.
säljare
Oregistrerad gäst
Skickat tisdag den 1 september 2009 - 17.46:   

Såg inget större värde på dessa kort, i snitt 10-15 kr
Hmpf
Oregistrerad gäst
Skickat onsdag den 2 september 2009 - 20.18:   

Några var väl trevliga (linbanan och postkontoret tex) Men frågan är ju hur mycket pengar du behöver till din forskning. Å andra sidan kan vykort ibland överraska och dra iväg rejält fast man kanske inte väntat sig det. När du lägger ut dom så tycker jag att du även ska fota baksidorna oavsett om dom är postgångna eller inte. Vad har du för alias på Tradera?
egon
Oregistrerad gäst
Skickat lördag den 5 september 2009 - 23.54:   

Släktforskning är ingen dyr verksamhet numera. Förr fick man bila långa vägar för att besöka arkiv och pastorsexpeditioner. Med Arkiv Digital online för en tusing per år kan du läsa alla sveriges kyrkböcker och mycket mer hemma på din bildskärm.
Carolus
Oregistrerad gäst
Skickat onsdag den 16 september 2009 - 1.04:   

*Carolus* är alias så klart! :-D Fast med asterisker som det står här.
Nja, eftersom jag inte själv samlar på vykort så har jag inte något bra begrepp om värdet på de enskilda. Jag tror inte att de intressantare korten var upplagda (det tog lång tid för mig att scanna in allihop) ännu när "säljare" skrev sin kommentar dock, kika igen.
Ett par av dem kan jag tänka mig är ganska intressanta, dock inte de jag kanske först trodde, med tanke på buden som ligger.
Till "Hmpf"; Ja, det är ju en bra fråga, men jag har stora ambitioner med publiceringen av resultaten och det kostar ju att ha diverse webbsiter. Dessutom tänkte jag ev. publicera det i bokform med intressant bild och textmaterial etc, så det kostar ju en slant. Tanken är kanske att göra det lite mer intressant för icke- intresserade så att säga. Hmm. Kanske lite Herman Lindqvist-style, if you catch my drift...
Hmpf
Oregistrerad gäst
Skickat söndag den 20 september 2009 - 17.01:   

Ser att du sålde rätt hyfstat med vykort. Borde väl ha blivit några tusen sammanlagt? Är du nöjd? Som jag skrev tidigare så kan man ibland bli överraskad, och kortet från masugnen gav ju bra betalt! Hoppas du fick en slant som kommer till nytta efter allt jobb du lagt ner.
Carolus
Oregistrerad gäst
Skickat onsdag den 23 september 2009 - 2.16:   

Ja, utfallet blev ganska bra. Men jag märker att jag inte är en särskilt bra vykortsbedömare och ska därför heller inte börja samla... De jag bedömde som ev. värdefulla gick alltsom oftast för en spottstyver, och de korten som var "ointressanta" drog iväg som 17. Nåja, smaken är som "la derriere"...

Det var jobbigt, men de scannade bilderna ska jag ju ha ändå, så det var inte något "extra" arbete.

Ett tips för vykortssamlare!
Jag provade att printa ut några kort, både fram- och baksida hos bland annat Fuji. Det finns gratiserbjudanden (man betalar frakten bara, fuji tar 29:-) som ger en 100 gratis fotoframkallningar.Googla på t.ex "gratis framkallning" Det blev riktigt bra! Faktum är att en del av "fotona" blev bättre (=snyggare) än originalen! Om man nu har ett särskilt värdefullt kort som man vill visa men är rädd om så är ju ett "foto" ett alternativ! Jag tänkte själv kanske, om man nu gör slag i att ge ut en bok, att det kunde vara kul att lägga med lite "parafenalia" i form av "nytryck" av gamla förfäders brev i form av bilaga. Roligt för läsaren och gör det hela lite mer "levande"

Tack ska ni ha, om det var någon härifrån som bjöd. Over and out!