Startsidan för AntikPrat !

AntikPrat » Glas » Servisglas » Arkiver fram till 2011-maj-26 » Diska kristall i diskmaskin?  

  Tråd Senaste användare Meddelanden Sidor Senaste meddelande
  ClosedClosed: Nya ämnes-trådar accepteras inte på denna sida        

Författare Meddelande
mariess
Skickat lördag den 28 februari 2009 - 11.45:   

Har läst alla förslag o tycker inte att man ska diska gamla kristallglas i diskmaskinen.Klart vill man köpa nya så kan man ju göra det. *S* Att vissa gör det får ju stå för dom men tänk att ge råd om en sån grej!! Tänk om glasen blir mjölkiga ? Att sen säga att diska dom vid enstaka tillfällen hmmm... kvittar väl glasen kan bli mjölkiga efter första gången dom åker i diskmaskinen. T o m när man köper kristallglas så säger dom i butiken att man inte ska diska dom i maskinen men vill man vara kärringen mot strömmen o göra det endå så är det ju på egen risk...Jag diskar aldrig mina i maskinen. Om det är en gång om året man använder till riktigt stort sällskap så kan man ju faktiskt be om lite hjälp tycker jag.Eller vad har ni för vänner? Mina hjälper till efter maten o plockar undan o diskar upp etc.
Diska aldrig gamla kristall glas i diskmaskinen vad än folk säger. det är surt om dom blir förstörda
Ian
Skickat måndag den 16 mars 2009 - 16.26:   

"Diska aldrig gamla kristall glas i diskmaskinen vad än folk säger."!!

Jag ger inte RÅDET att någon ska göra det. Jag har alltid gjort det med alla mina. Tittade på tråden nu igen efter 1/2 år. Har fortsatt att diska alla mina kristallglas som används till vardags precis som förut i diskmaskinen.
Inte 1 enda har tagit skada.

Var och en gör precis som den vill med sina kristallglas. Diska för hand eller i maskin. Sätt era gäster att diska. Jag fortsätter med mina på mitt sätt i diskmaskinen.
Kristallen
Oregistrerad gäst
Skickat måndag den 8 november 2010 - 1.11:   

Det ligger mycket sanning i att kristall förstörs i diskmaskin och man får inte bara mjölkiga glas de kan även explodera i maskinen och då blir det ju tråkigt. jag har varit med om det och det blev en dyr historia dels för att glaset inte går att få tag i sen kostade reparationen av diskmaskinen å det kostar massor. Är man rädd om sina glas då diskar man dem förhand.
M.
Oregistrerad gäst
Skickat onsdag den 10 november 2010 - 12.55:   

Åh, det här var en riktigt gammal tråd med ett inlägg av allas vår kära, kloka och roliga Ian som inte längre finns bland oss.

Jag gör mig omaket att diska kristallglasen för hand, eftersom de kostar 500 kronor styck hos Janne R. i Malmö. När något enstaka glas ändå av misstag råkat hamna i diskmaskinen tycker jag att det blivit mjölkigt redan efter en disk. Men jag vill minnas från en annan tråd för längesen att Ian diskade sina glas i maskin utan diskmedel, då kan de knappast ta någon skada, det är diskmedlet som ställer till det.