Startsidan för AntikPrat !

AntikPrat » Glas » Övrigt glas » Arkiver fram till 2009-september-15 » Vad är detta för typ av vas? » Arkivera tills 2009-januari-04  

Författare Meddelande
gitzie
Skickat lördag den 3 januari 2009 - 16.38:   

För att återgå till ursprungsfrågan: Det är en Flygsfors Coquille formgiven av Kedelv.
När man ska härröra en skål/vas till en bestämd formgivare räcker det inte med att man hävdar att vasen vare sig "påminner om" "är liknande" något en formgivare har gjort.
Man ska veta vad man pratar om OCH ha belägg för det man säger, tex med en bild.
Prata strunt kan ju vem som helst.
snappsen
Skickat lördag den 3 januari 2009 - 17.49:   

jag ville inte såga dej jämt med fotknölarna men du bad om det den är fortfarande inte identisk med den gröna så bara för att du säger flygsfors och kedelv så är inte det helt säkert DET KAN VARA EN FLYGSFORS och om att prata strunt studera och LÄR DIG NÅGOT innan du börjar käbbla och bestämma du verkar inte vara så kunnig som du vill tro
gitzie
Skickat lördag den 3 januari 2009 - 18.07:   

En som påstår att flamingo,bison fionia eller selandia från Holmegaard liknar Kedelvs Coquiller kan inte "såga mig jämt med fotknölarna".
För att kunna göra det krävs mer kunskap än du verkar besitta.
Frågeställaren har fått sitt svar och jag tänker inte lägga ner mer energi på att käbbla med dig snappsen. Det är inte värt tiden.
snappsen
Skickat lördag den 3 januari 2009 - 18.44:   

har du helt ärligt sett olika pjäser ur dom serierna annars släpper du ju bara väder gitzie
snappsen
Skickat lördag den 3 januari 2009 - 18.53:   

exakt engelsson det fanns många som gjorde liknande kedelvs alster bla den roterande vicke lindstrand gjorde en serie med skålar i överunderfånsglas som liknade kedelvs
Björn i Uppsala
Skickat lördag den 3 januari 2009 - 22.23:   

tack för den engagerade debatten om min vas.
ni verkar dock inte helt överens.
År det en Flygsfors Coquille formgiven av Kedelv och om det nu är det, vad betyder det? verkar som modellen är relativt vanlig och utan större värde.
sen undrar jag vad man har den till... lite svårt att ha blommor i den kan man tycka. chipsskål kanske.... fast det fanns väl inga chips på.. när den nu är gjord.
hur som helst, tack för hjälpen
N-son
Skickat söndag den 4 januari 2009 - 0.59:   

Flygsforskatalog från 1957
Bild
Seija
Skickat söndag den 4 januari 2009 - 1.13:   

Är det här oxå en Coquille av Kedelv? Andra bilden är tagen uppifrån, som synes har den luftbubblor i botten, osignerad och planslipad under.

Bild

Bild