Startsidan för AntikPrat !

AntikPrat » Byggnadsvård » Byggnadsställning  

Författare Meddelande
MD
Oregistrerad gäst
Skickat fredag den 15 mars 2013 - 8.30:   

Hejsan,
Vi ska renovera o fixa på vårt 100-åriga hus och funderar på att köpa en bra byggnadsställning med ståhöjd på ca 6-7 meter.
Behöver därför lite seriösa tips från folk med erfarenhet av dylika inköp.
Layher
Oregistrerad gäst
Skickat fredag den 15 mars 2013 - 15.23:   

Hyr i stället mycket bättre
Utfyllnad
Lomaja
Medlem
Användarnamn: Lomaja

Meddelande nummer: 2
Registrerat: 5-2013
Skickat torsdag den 23 maj 2013 - 21.20:   

Hej, med brist för att jag inte vet korrekta terminologin ... Det finns ställning att köpa som är i sektioner med färdiga gavlar som man sen kan ha fler eller färre av. Att tänka på är också om man behöver ställning för sluttningar eller liknande. Jag skulle förorda att ni köper. Ställning tickar snabbt iväg och för kanske femtontusen får ni en bra egen ställning. Kolla vad det kostar att hyra ... Att köpa regelrätta rör och bygga själv är svårt och behövs inte heller. Ställningsbyggare är dessutom bristvara så hjälp är nog svårt att få tag på också. Man behöver inte för hela huset, utan en bit i taget.
AK
Oregistrerad gäst
Skickat fredag den 24 maj 2013 - 0.06:   

Färdiga fabriksnya finns här:http://www.kvd.se/sv/auktion/maskin-entrepenad/aluminiumstallning-rullstallning- ny_579366.html
Man begär 38 000 kr, men Kvarndammen är en auktionssite. Dock är det så att dom har en "stående" försäljning varje vecka och till samma pris varje gång. Så dom får nog ut det om dom kan begära det hela tiden.
Men prova att bjuda och se hur det går.
MD
Oregistrerad gäst
Skickat fredag den 31 maj 2013 - 13.38:   

Hej AK!
Köpte en liknande ställning som den på bilden(det finns en modell till, denna:http://www.kvd.se/sv/auktion/search/rullstallning-vekka-db-15-ny_576199.html?q=r ulls&s=5&d=ASC&page=1) listad till 43 500 kr för drygt 20 000 kr.
Blev lite förvånad då det helt plötsligt var jag som vann auktionen...
Det är fabriksnya ställningar som ett företag säljer via Kvarndammen.
Hämtade i Sollentuna utan problem+att det är helt ok grejor och jag är ganska petig och noga vad det gäller kvalité...
Fördelen är att man inte har hyran i bakhuvudet så man behöver inte känna sig tvingad att jobba samt att den går säkert att sälja när man är klar med sitt skrapande och målande.
Slutsats:Jag är nöjd!

Trevlig Helg!
Eme
Medlem
Användarnamn: Eme

Meddelande nummer: 227
Registrerat: 8-2009
Skickat torsdag den 20 juni 2013 - 15.20:   

Har en liknande ställnig som på bliden.Är otroligt nöjd.Käns säker att vara på.Du jobbar när du vill. Den ger dig mycket stor frihet,har du en stor kåk kan den behövas fler gånger.Tycker du den är dyr hyr ut den när du inte behöver den.Mig gnatar hela släkten på att dom vill låna eller hyra.